Любовната лирика на млади поети вдъхнови колекция на Valentino


Любовната лирика на четирима съвременни поети е вдъхновението на Пиерпаоло Пичоли за най-новата му колeкция за Valentino. Tя бе представена по време на Седмицата на модата в Париж.

Грета Белмачина, Ярса Дали-Уард, Мустафа - Поетът и Робърт Монтгомъри са млади творци, чиито стихове са събрани в малка поетична книга. Тя описва романтиката на дрехите и свободата на въображението, които описват италианската модна къща.

Пиерпаоло Пичоли се е срещнал лично с всеки един от тях докато е рисувал моделите за новата дамска колекция за сезон Есен-Зима 2019/2020. "Поемите в книгата са вдъхновени от творчеството на Пиерпаоло, което е въплъщение на търсенето на любов", обяснява една от авторките Грета Белмачина.

Италианският дизайнер от своя страна споделя, че се обърнал за сътрудничество към младите поети, защото "поезията е най-интимния израз на човешката свобода". "Започнах работа по тази колекция, мислейки си за поезия, защото тя е много близка до модата като форма на изкуство. Тя е нещо, което принадлежи както на миналото, така и на настоящето. Времето, в което живеем е такова, че не можем да си позволим да не бъдем мечтатели", разказва още Пиерпаоло Пичоли.

Както може да се досетите част от стиховете на младите поети са изобразени върху дрехи от новата колекция. 

А, ето какво още се случва когато модата се вдъхновява от поезията: