Louis Vuitton представи колекция на стар летищен терминал


Louis Vuitton представи новата си круизна колекция в Ню Йорк. Тя е дело на френския дизайнер Никола Гаские и бе представена на култовия Пети терминал на летището JFK.

Мястото не е избрано случайно - то е проектирано през 1962-ра от прочутия архитект Ееро Сааринен и наскоро е реновирано и вече ще функционира като хотел.

"За пръв път кацнах на този терминал в края на 90-те и никога няма да забравя този момент. Мястото бе запуснато цели 20 години и сега отново е върнато към живот. Това е като възродено светилище за мен", споделя Гаские.

Колекцията му за Louis Vuitton е посветена на ню йоркския блясък от миналото. В нея има якета, които са инспирирани от сградата Крайслер Билдинг, която е в стил Арт Деко. Никола Гаские застъпва силно и темата за графитите, които са неизменна част от пейзажа на американския мегаполис.

Дизайнерът сподели още, че е черпил и вдъхновение от костюмите на Уол Стрийт и стила на обличане, станал модерен след финансовия бум на борсите през 80-те години на миналия век.

Гаские връща отново на мода бермудите и корсетите в една неочаквана комбинация. В колекцията има панталони в висока талия, които стигат до глезена. И разбира се много чанти - запазената марка на Louis Vuitton.