La Madeline au Truffe - най-скъпият шоколадов бонбон в света струва 250 долара


Най-скъпият шоколадов бонбон в света тежи едва 54 грама, но за сметка на това струва 250 долара.

La Madeline au Truffe се прави от датския сладкар Фриц Книпшилд, който се е специализирал в производството на луксозни шоколадови изделия. Той е обявен от сп. "Форбс" и от рекордите "Гинес" за най-скъпия бонбон в света.

Какво го прави толкова скъп?

Обяснението на Книпшилд е, че в сърцевината на La Madeline се крие истински френски черен трюфел. Той е обвит в ганаш, който се прави от тъмен шоколад, сметана, захар, масло от трюфели и е овалян в най-висококачествено какао.

И ако си мислите, че няма кой да си купи този толкова скъп бонбон, грешите. Опашката е дълга, а La Madeline се прави само по специална поръчка. Неговата издръжливост е едва 7 дни.

Трюфелът пристига с уникален сериен номер, опакован в луксозна кутия насред захарни перли.