Кучето, което се нуждае от фризьор за 38 хиляди долара


Докато много животни по света живеят без дом и всекидневно оцеляват ако намерят храна от улицата, съдбата е далеч по-благосклонна към някои техни събратя. Като например към Батъл - три годишната афганска хрътка, на чиято "прическа" може да завиди всяка една миска.

Прилежно пригладената козина и убийствения чар са запазената марка на този домашен любимец

Но, безупречния му външен вид има цена, при това доста висока. Собственикът му Кевин Чан отделя почти 40 долара годишно за фризурата на Батъл. На всеки 10 дни хрътката се води на стайлинг, който започва с внимателно измиване на козината. Следва разресване и сешоар, които отнемат средно между 6 и 8 часа.

Кучето и стопанина му живеят в Пекин. "Когато реших да взема Батъл за мой любимец, той вече беше най-красивото куче на света. Винаги казвам на хората, че не аз избрах него, а той мен. Това ме задължава да дам всичко от себе си, за да му подсигуря най-добрите грижи, на които съм способен", споделя Чан.

И той не само спазва това си обещание, а според мнозина грижите за афганистанската хрътка са граничещи с мания. Защото след като излязат от салона за кучета, стопанинът постоянно мажел Батъл с различни стилизиращи продукти за да изглежда безупречно.

Както може да предположите, кучето е звезда в социалните мрежи, а неговия собственик дори е изкара фотографски курс, за да може да прави по-добри снимки на хрътката.