Коженото сако се връща на мода


Модата се завръща - това е нещо, което всички знаем и макар да не страдаме за някои тенденции от 90-те като флорални клинове, съчетани с големи тениски, обемни ластици за коса и светещи маратонки, има неща, за които се радваме, че пак са модерни. И най-забележителното според нас е завръщането на коженото сако.

Практически това бе униформата на елита от списъка от 90-те - имаме предвид Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън и Синди Кроуфорд - коженoто сако беше най-готината връхна дреха през десетилетието. Най-често се носеше с гладки рокли, дънки или чифт малки правоъгълни слънчеви очила. Сега изглежда, че се завръща и е оформено по същия начин, както беше в разцвета си.

Arket беше първата марка, която регистрирахме като възкресяваща тенденцията, с перфектно изпълненото си кожено сако. Оттогава печели легион от верни фенове (най-забележителният от които е Британи Батгейт). Това беше първият тласък - и започнахме да забелязваме кожени блейзъри отляво и отдясно, да виждаме нови колекции и снимки в Instagram.

Източник: whowhatwear.co.uk