Как митовете за милионерите вредят на пазара за луксозни стоки


Поп културата и медиите са създали митове, които вредят на пазара на луксозни стоки.

Това разкрива последният доклад на консултантската фирма Unity Marketing и Американският изследователски център за скъпи стоки.

Според проучването грешно е да се обръща толкова много внимание на азиатските пазари като Китай и Япония, тъй като само в САЩ има два пъти повече милионери от следващите десет пазара взети заедно. Това прави американският пазар най-важният за търговията на скъпи и луксозни стоки, пише още в изследването.

Според него само в САЩ има 12 млн. домакинства, чиито годишен доход е един или повече милиона долара. Подобни домакинства предпочитат да пестят, отколкото да харчат парите си в скъпи стоки.

"Мисля, че през последните пет години луксозните марки се фокусираха развитието си в развиващите се пазари като Китай", коментира Пам Данзигер, президент на Unity Marketing. "Но в търсенето си на голям растеж на приходите, те често забравят по-големите и изпълнени с възможности пазари за луксозни стоки, които са точно тук, в САЩ", добавя още тя.

Според последни данни пазарът на луксозни стоки в САЩ се изчислява на 70,8 млрд. долара, което е 3,5 пъти повече от размера на следващия по големина пазар – този в Япония.