Как да победим бръчките?


Рано или късно в живота ни се появяват те – бръчките. Те зависят не само от възрастта, но и от типа кожа. При хората с по-дебела кожа се появяват по-късно и съответно този тип кожа остава по-дълго време красива и еластична. Хората, които са предразположени към образуването на бръчки като правило са от астеничния тип. Бръчките не винаги са наши врагове. Разположението и дълбочината на тяхната гънка “говори” и за определено заболяване на организма. Ако навреме се вгледаме в тях, можем своевременно да се обърнем за съвет към лекар и да открием съответната болест в ранен стадий.

Как да се преборим с бръчките? Въпрос, който вълнува много жени! Все още не е измислено средство, което за една нощ да ни помогне да се справим с тях. Новите кремове, съдържащи биологически активни вещества доста ефективно помагат за борбата с тях. Благодарение на високото съдържание на аминокиселини, микроелементи и минерални соли екстрактите от водорасли се явяват важна съставна част от козметичните продукти, които придават на кожата еластичност. Но можем ли да намалим появата на бръчките и в домашни условия, без да даваме сумати пари за скъпите кремове? Можем разбира се!

Зеленият чай е много ценен, защото притежава способността да унищожава свободните радикали, които са вредни за организма. То съдържа фтор, кофеин и всички витамини.

Зехтинът е идеална основа за всички подхранващи маски за нормална и суха кожа. Полезно е след измиване на лицето 1-2 пъти седмично кожата на лицето и  деколтето да се намазва с леко затоплен зехтин. Редовното използване на такива маски ще направи кожата гладка и еластична, ще подобри цвета на лицето ви.

Краствицата. Разбира се, няма как да минем без нея. Тя е основен фактрор в много маски за лице.Тайната й е в високото процентно съдържание на вода. Добре хидратираната кожа е изпъната и гладна, а дехидратираната суха и сбръчкана. Затова използвайте краствичките не само за шопска салата, но и за маска за лице.