Harley-Davidson: Моторите не са за всеки, а тези само за ценители


“Мотоциклетите винаги са били нещо драматично. Те не са за всеки и никога няма да бъдат. Те са продукт, който хората могат да докарат до крайности, за да изразят самите себе си.”

Това е цитат на Уили Дж. Дейвидсън - един от основателите на прочутата фирма за мотори.

За марката е писано много.

Историята започва през 1903, когато Артър Дейвидсън и Уилям Харли създават първият мотор, който с времето не остава последен. Различни модели са се появявали и изчезвали, но мотото остава същото: “Живей, за да караш - карай за да живееш!”

Под това се подписват всички запалени фенове на марката.

Ние няма да се наемаме да пишем за моделите, двигателите и всички технически неща - просто сме жени! За нас мотора е червен или черен:)))

Ще кажем само за различният маркетинг, който Harley-Davidson налага.

Става дума за персонализация! Не просто мотор - а МОЯТ мотор. Това е нещото, което отличава Harley-Davidson от всички.

Клиентското движение, което съществува днес, е родено от Втората световна война. Именно Harley-Davidson приспособили известен брой от своите мотоциклети, за да отговарят на нуждите на въоръжените сили - и мнозина ги обичали. След войната икономиката започнала да укрепва, мотоциклетите ставали все по-популярни, а ездачите започнали да използват моторите си, за да изразят себе си и да се отличат от тълпата. И така досега! Почитателите на марката се събират, общуват, отличават, обединени от ...да си го кажем направо.. един продукт.

Любопитно е, че японската мотоциклетна индустрия се е появила благодарение на Harley-Davidson – те са предоставили свои лицензирани чертежи, инструменти и дори машини на японската компания Sankyo. Резултатът е бил мотоциклета Rikuo (1935г.)

Друг интересен факт е, че 10 години по-късно, след края на Втората световна война, именно Harley-Davidson започват производството на това, което ще се превърне в емблема на мотористите и лошите момчета по целия свят – мъжкото кожено яке!

Международни празненства във връзка със 115-ата годишнина от основаването на компанията "Харли-Дейвидсън" вече започнаха в различни части на света.