Бързи трикове как кожата на тялото ни да изглежда красива и блестяща


Всяка дама иска да блести с красива кожа, но за целта се изискват сериозни грижи. Защото както добре знаем, красотата идва от вътре. Това включва режим на хранене, прием на достатъчно витамини и вода, редовни тренировки и тн.

Но, понякога ние просто нямаме време за всички тези неща. А ето, че отново идва лятото и нашата кожа все по-често ще бъде на показ. Притеснявате ли се от онези ситни пъпчици след епилацията, от синките по краката след като се удряте в ръбовете на леглото или някоя вена?

Спокойно, ще ви предложим някои бързи трикове, с които ще изглеждате топ и най-вече никой няма да забележи малките несъвършенства по кожата ви.

• Нанасяйте овлажнителя си за тяло, докато все още сте влажни след душ. Това заключва влагата , разнасянето на продукта става много по-бързо и лесно. И не на последно място - ще изхабите много по-малко количество от любимия си лосион.

• Използвайте кокосово масло като крем за бръснене. То е изцяло естествено и оставя кожата гладка и овлажнена. Освен това помага на ножчетата да отрежат косъмчетата максимално добре.

• Създайте свой собствен грим за тяло. Единият вариант е да смесите лосион за тяло с малко фон дьо тен, който задължително трябва да бъде не на водна, а на маслена основа. Ако той е с 1-2 тона по-тъмен от вашата кожа, ще бронзирате краката и ръцете си и ще имате златист загар без слънце.

• Ако пък излизате през нощта и показвате кожа, използвайте масло за тяло за допълнителен блясък, като в него сложете капчица течен хайлайтър.

• Използвайте лосион за ръце и крака и ги увийте в чорапи за 20-30 минути. Той ще загрее овлажнителя, така че да проникне по-дълбоко в кожата. Резултатът: меки ръце и крака, които са гладки и готови за пипане.

• След като нанесете ежедневния си слънцезащитен крем върху лицето, не забравяйте да намажете остатъка по ръцете и деколтето си. Тези области се пренебрегват, но и те имат отчаяваща нужда от SPF.

• За да се отървете естествено от врастнали косми, ексфолирайте кожата, след това използвайте суха четка.