Бляскавият живот на Шупет - котката на Карл Лагерфелд


Тя се снима във фотосесии за списание Vogue, а също така е модна икона със свой собствен профил в Туитър и Инстаграм. Участва в модни реклами, а средният й годишен доход е около 3-4 млн. долара. Има собствени прислужници, които се грижат за личния й комфорт, решат я по два пъти всеки ден и редовно й правят маникюр. Също така всяка година излиза колекция, носеща нейното име. Ако все още не сте се досетили, става въпрос за Шупет - може би най-известната котка в света.

Да си котка на Лагерфелд

Той е номер едно в модата. Германецът Карл Лагерфелд е главен дизайнер на Chanel и Fendi, а също така и на собствния си бранд Karl.

И нищо в този живот не може да го трогне, освен бялата персийка Шупет, на която знаменития дизайнер посвещава много от своите колекции. Тя попада при Лагерфелд когато предишния й собственик - модела Батист Джабикони го моли да я гледа докато е на ваканция. "Когато се върна и поиска да си я вземе обратно, аз му казах: „Извинявай, но тя остава с мен!“

Така започва най-искренното приятелство в живота на германския моделиер. Шупет пътува навсякъде с него, при това само в първа класа. Носи скъпи дрехи за животни, които се правят по поръчка само за нея. Но, при нейните приходи кой ще я упрекне?!

Бялата персийка все пак има наложени някои ограничения от Лагерфелд. "Не й позволявам да се занимава с храна и подобни неща. Тя е прекалено изискана за това", споделя дизайнера.

Но, пък й е напълно разрешено да бъде рекламно лице на колекция гримове за домашни питомци. Тя е създадена специално за нея и включва сенки за котки, сребърни акценти и кристали, и дори изкуствени мигли, украсени с розови перца. В серията има още масло за почистване, пудиера, руж и лак за нокти.

Любимката на дизайнера мрази други животни и деца, съвсем както подобава на разглезена писана като нея. "Тя винаги е с мен и има две собствени прислужници. Те си играят с нея, грижат се за красивата й бяла козина, правят разкрасителни процедури на очите й и я забавляват. Тя е центърът на света. Ако я видите ще разберете", разказва още за живота на Шупет Карл Лагерфелд.