Ангелите на Victoria's Secret: Адриана Лима


Новата ни седмичната ни поредица е посветена на Ангелите на Victoria's Secret. От днес до следващия понеделник ще ви представим някой от най-емблематичните лица, дефилирали на подума на прочутите им ревюта. Усмихнати, красиви и дългокраки - моделите на марката за бельо винаги се превръщат в единица мярка за сексапил.

Адриана Лима - Ангелът от Бразилия

Името й е Адриана. Ръстът й е 1.78 см, което се съотнася чудесно към нейните 59 кг. и към мерките, предизвикващи завистта на целия свят: 86-61-89. Косата й (или поне оригиналният й цвят) е тъмно кестенява.

По рождение тя е бразилка, но във вените й тече смесица от африканска, индианска, швейцарска и японска кръв.

Но явно тази мултинационална смесица не й беше достатъчна, затова преди десетина години тя подаде заявление за получаване на сръбско гражданство, заради брака с бившия баскетболист и някога югославски национал Марко Ярич. Е, тя така и не успя да го вземе преди развода си с него през март 2016…

Наричана е „божествена“, но пред медиите уточнява скромно, че е „просто Адриана Лима“. Силно религиозна е и дори през 2006 година – на цели 25 години – скандализира обществеността, заявявайки пред GQ, че е девствена и обяви гръмко: „Сексът е за след сватбата!“.

Бразилката е най-дългогодишният ангел на Victoria’s Secret и е на подиума, рекламирайки луксозното бельо, от 1999 година – досега.

Тя е и начело на класациите за най-високоплатен „ангел“ – и е двуцифрена милионерка, като през 2016-а година се нареди на второ място в класацията на Forbes за най-добре платените модели в света. Пред нея беше единствено Жизел Бюндхен.

Освен сред най-богатите, Лима е и сред сравнително интелигентните топ-модели и говори четири езика: португалски, английски, италиански и испански.

Понастоящем майка на две дъщерички. Адриана Лима празнува рожден ден на 12 юни.

А, 37-години е възраст, на която една жена може наистина да се чувства щастлива, особено ако вече е постигнала толкова много в живота си.