Ако си търсите луксозен частен самолет


Ето кои са най-скъпите частни самолети, които се продават в момента, според The Jet Business:

Boeing Business Jet

Цена: 100 млн. долара

Boeing Business Jets е цяла линия самолети, като най-скъпият от тях струва около 65 млн. долара, а цената му може да достигне 100 млн. долара с всички допълнителни екстри, които клиентът желае.

Той е считан за най-доброто на пазара на частни самолети и обикновено се използва от държавни глави, спортни отбори или музикални звезди, казва Варсано, добавяйки, че най-много купувачи за този тип самолети има в Близкия изток.

Този самолет разполага с офис и зала за срещи, кухня, трапезария и спалня и може да бъде модифициран по много начини по желание на клиента.

Boeing Business Jet е с капацитет за осем души.

Airbus ACJ319

Цена: 100 млн. долара

Airbus ACJ319 е конкурент на Boeing Business Jet и цената му отново може да достигне до 100 млн. долава, в зависимост от доработките.

Той се предлага в два вариант Elite и Elegance, които имат различен интериор.

Моделът Elegance има киносалон, офис и зала за срещи, както и трапезария и по подобие на Boeing Business Jet е с капацитет за осем души.

Самолетът е малко по-голям от своя конкурент.

Gulfstream G650

Цена: 64.5 млн. долара

Това е частният самолет за хората, които усещат особено тежко ефектите на часовата разлика.

"Когато летят на определени самолети, хората говорят за ефектите от часовата разлика. Истината обаче е, че в случая става въпрос за налягането в самолета. Летите на голяма височина, затова има по-малко кислород. В повечето случаи авикомпаниите циркулират един и същи въздух в салона.

Понякога това ви се отразява, но при корпоративните самолети се използва свеж въздух, а налягането в салона на G650 е най-ниско сред всички частни самолети, което означава, че ако имате 10-часов полет, тялото ви не усеща налягането и пристигате по-отпочинали," обяснява Варсано.

Основателят на Jet Business също така добавя, че G650 е най-бързият самолет в производство в момента.

Той е с капацитет за до 19 пасажери и може да прелети до 12 964 км без прекъсване с осем пасажери на борда.

Цена: 54 млн. долара

Този самолет може да изминава по-къси разстояние от G650, но пък това е самолетът за почитателите на марката Bombardier, казва Варсано.

В самолета има отделни стаи. Случващото се вътре в салона се контролира с тъчскрийн, а самолетът разполага и с високоскоростен интернет.

Едно от предимствата на този самолет е способността му да каца на по-трудни летища заради краткия път на излитане и бавния заход.

Dassault Falcon 7X

Цена: 53 млн. долара

"7X ще стане първият бизнес самолет, който ще използва технологии от изтребители и в същото време ще има елегантен и тих салон," обясняват от Dassault за своята дигитална система за контрол, която автоматично стабилизира самолета при турбуленция.

Самолетът е с капацитет за между 12 и 16 пътници, в зависимост от това какво разпределение си е избрал клиентът. Falcon 7X също така има душове и трапезария.

Подобно на Bombardier Global 6000, Falcon 7X може да каца и излита на по-трудни летища с по-къси писти. Това е така благодарение на факта, че Falcon 7X има три двигателя вместо два, което му помага да захожда по-бавно при кацане.

Самолетът може да прелети над 11 000 километра с едно зареждане и осем пътници на борда.

Embraer Lineage 1000E

Цена: 53 млн. долара

Представеният през 2013 г. Lineage 1000E е с капацитет 13 - 19 пътници и е най-луксозният частен самолет на Embraer.

Някои от ключовите му характеристики са голямата основна спалня с душ, трапезарията, офисът и салонът за отдих.

Той може да прелита без прекъсване по-кратки разстояние, в сравнение с конкурентите си – 8 519 километра с осем пасажери на борда.

Подобно на други свои конкуренти, Lineage 1000E може да бъде използван на трудни за заход летища.

Bombardier Global 5000

Цена: 43.9 млн. долара

Това е още един от частните самолети на Bombardier, които разполага с много от характеристиките на Global 6000. Той обаче може да прелита по-кратко разстояние без прекъсване.