Домашен палео шоколад с кокос и ядки


 

Обичате шоколад до полуда, но винаги щом посегнете към красиво опакования десерт в магазина ви гризе съвестта? Не се притеснявайте и ние сме така. Затова се разровихме е потърсихме рецепта за шоколад, който може да хапваме без да имаме резерви. Без захар, без излишни мазнини и добавки. Рецептата е доста базисна и съдържа едва няколко съставки, като в същото време става много бързо и разбира се вкусно.

И така, ето ви списък с нужните продукти:

  • ¼ чаша неподсладени кокосови стърготини
  • ½ чаша бадеми
  • ½ чаша орехи
  • 115 гр. тъмен шоколад (65% какао и нагоре)
  • 1 супена лъжица кокосово масло

 

Начин на приготвяне:

Нарежете ядките, като се уверите, че парченцата не са нито твърде едри, нито пък прекалено дребни.

Разтопете на водна баня шоколада и кокосовото масло и ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес. След това добавете ядките и кокосовите стърготини. Разпределете сместа върху пергаментова хартия или хартия за печене и я загладете добре. Оставете в хладилника за няколко часа да стегне.

Готовият десерт начупете на едри парчета, които може да съхранявате в хладилника за седмица.