Защо и къде да използваме принтирано стъкло у дома?


Използването на принтирано стъкло в интериора на съвременния дом е нещо, което набира все по-голяма популярност, благодарение на страхотните крайни резултати и възможността за интегрирането му във всяка част от интериора.

С напредването на технологиите, отпечатваните върху стъклото изображения стават все по-детайлни и наситени, превръщайки този материал в едно страхотно средство, с чиято помощ може да разнообразите своя дом и да го направите по-модерен и атрактивен.

Стъклените панели са изключително подходящи за използване в интериори с модерен, скандинавски, минималистичен и хай-тек характер. Стъклото е съвременен материал и като такъв си подхожда с други модерни материали и мебели с лъскави, хромирани или стъклени фасади.

Едно от свойствата, заради които използването на принтирано стъкло в интериора е все по-често срещано е, че то има висока степен на отразяване на светлина и визуално разширява всяко пространство. Това го прави изключително подходящ материал за малки кухни, бани, коридори – помещения, познати на повече от нас.

ПРИНТ СТЪКЛО В КУХНЯТА

 

Най-модерната, естетически красива и подходяща повърхност за вашата кухня. В кухнята стъклото се използва най-често като гръб на кухненските плотове. То има редица предимства пред стандартните материали, които поставяме на това място, като най-явните от тях са неограничените възможности за дизайн, високата устойчивост на температура и химикали, лесен монтаж, лесна поддръжка и много други.

Стъклата, които се използват в кухнята са с висока устойчивост на удар, която е 5 до 10 пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло. Ако този материал въпреки това бъде счупен, то той е направен така, че да не се счупи на малки парчета, а ако все пак падне парче, то е с тъпи краища, на които не можем да се нарежем.

Качествените принт стъкла за кухня могат да бъдат инсталирани в близост до печката на газ – те не се деформират и няма опасност да се пръснат от жегата. Петната трудно се задържат върху тази повърхност, а когато я чистите може да използвате дори четка и абразив.

ПРИНТ СТЪКЛО В БАНЯТА

Използването на принтирано стъкло в банята е идеалният избор, когато искате нещо различно, оригинално и практично. Както вече казахме, едни от основните свойства на принт стъклото са неговата устойчивост на влага и лесната му поддръжка, което го прави логичен избор, когато избирате материалите, които да използвате във вашата баня. 

Нещото, което прави най-голямо впечатление, когато в една баня е използвано принтирано стъкло като декорация, вместо добре познатите ни фризове и декори, е получаването на цялостно изображение без прекъсване от фуги.

Панелите с принт на стъкло могат да се поставят зад мивката или ваната – метод, който придава атрактивен и модерен вид на помещението. Друг вариант за използване на този материал в банята е чрез принтиране на паравана на душ кабината, което е един наистина различен и интересен вариант.

На практика използването на принтирано стъкло в интериора е неограничено. Добре познати са ни и други опции като изработка на шкафчета за кухня, врати за гардероб, кухненски плотове, стенни декорации и много други. Както много пъти сме казвали – използвайте въображението си и не се ограничавайте!

Източник: moderendom.net