В Лондон правят басейн в небето


25-метровият басейн ще побира 400 тона вода и също така ще дава възможност за чудесна гледка към американското посолство, както и към Камарата на парламента и Лондонското око.

На церемония по откриването на басейна на 19 май телевизионният водещ Роман Кемп ще предаде на живо събитието, което ще включва изпълнение на екипа по синхронно плуване Aquabatix.

Басейнът е изпратен на 5000 мили от Колорадо и е свързан с всяка от двете сгради, между които „виси”, използвайки технология, която му позволява да се движи, както и да се адаптира към вятъра.

Апартаментите в The Embassy Gardens започват от 600 000 британски лири и достигат до 5 милиона за мезонета. За имащите късмета и възможността да живеят там, част от атракцията на покрива са също бар и спа център .

Според уебсайта концепцията е измислена за първи път през 2013 г. Председателят на разработчика Ballymore Шон Мълрайън каза по-рано: „Това беше идея, която наистина се открояваше и която според нас беше доста специална. По това време не знаехме дали е възможно, а преди пет години нямаше да бъде. Само заради напредъка в технологиите сме в състояние да направим това." Уебсайтът гласи: „Обхващайки сградите на Embassy Gardens, Sky Pool е първият в света „плаващ“ във въздуха плувен басейн.„

Веднъж инсталиран, 25-метровият акрилен басейн ще позволи на членовете на ексклузивния Eg: le Club да плуват между сгради на 35 метра над земята.

Брайън Екърсли, директор на Eckersley O’Callaghan, структурен инженер на Sky Pool: "Щом изплувате, можете да погледнете отдолу. Ще бъде като летене."