Още причини да преминем на средиземноморска диета


Жените, които следват диета, богата на свежи плодове и зеленчуци, риба и зехтин, може да имат по-добър шанс да забременеят ин витро.

Това са установили учени, проследявайки жени, които се подлагат на процедури за ин витро забременяване. Изследването показва, че тези от тях, които са следвали т. нар. „Средиземноморска диета“ са имали 65-68% по-голям шанс за успешно забременяване и раждане в сравнение с жените, които не се придържат към този тип хранене“, се казва в публикацията.

Средиземноморската диета включва повече плодове и зеленчуци, богати на фибри храни, риба и зехтин. Червеното месо се консумира по-рядко и по малко.

Тя е известна с това, че влияе добре на здравето на сърцето и кръвообращението. Резултатите от това изследване показват, че жените, които искат да забременеят, трябва да се хранят здравословно, тъй като научно е установена връзката между тези две неща.

Средиземноморската диета намалява риска от загуба на слуха при жените с 30 процента, като потиска възпалението в ушите, съобщи в. "Дейли мейл".

Изобилието на риба, зеленчуци и пълнозърнести продукти в храната сваля кръвното налягане. Така спада и възпалението и се увеличава потокът на кръвта през ушите.

Учените от болницата "Бригамс енд уиминс" в Бостън са анализирали ефекта от различни диети върху слуха с данни за 79 966 жени, наблюдавани 22 години. Начинът им на хранене е оценяван на четири години с въпросници.