Нов стъклен асансьор в Ню Йорк с изненади


Някога чудили ли сте се какво би било да пътувате в стъклен асансьор в един от най-високите небостъргачи в Ню Йорк?

Е, посетителите скоро ще могат да направят точно това благодарение на „Summit One Vanderbilt“, нова атракция, открита в кулата One Vanderbilt в Манхатън този октомври, съобщава Си Ен Ен.

"Ascent" е изцяло стъклен затворен асансьор, който ще изминава 369 метра извън сградата, осигурявайки вълнуващи гледки към града.

Тези, които търсят нещо още по-смело, могат да изберат Levitation, колекция от прозрачни стъклени кутии, които стърчат от кулата, спирайки посетителите на 98 метра над „Медисън Авеню“..

И двете ще бъдат намерени в четиристепенната площадка за наблюдение и зона за развлечения с площ от 6000 квадратни фута, която се отваря на върха на One Vanderbilt. Сградата от 3,3 милиарда долара е на 130 метра, което я прави четвъртата по височина в Ню Йорк. Най-високият е One World Trade Center, който е с размери 165 метра.

„Summit One Vanderbilt“ ще има кафене, наречено Après, бар на терасата, сергии за храна и „най-високата градска алпийска поляна на открито в света“.

Междувременно, екипът на нова медийна бутикова творческа агенция „Кензо Дигитал“ е проектирал завладяваща арт инсталация, която скоро ще бъде представена за наблюдателната площадка.

„Създадохме дестинация, която предлага интерактивно изживяване, което ще се помни за цял живот с най-добрите разширени гледки в цял Ню Йорк“, каза Марк Холидей, президент и главен изпълнителен директор на SL Green в изявление.

Посетителят може да се изкачи отстрани на сградата в изцяло облечен в стъкло асансьор. С любезното съдействие на SL Green Realty Corp

"Summit One Vanderbilt е невероятен, вълшебен и трябва да бъде преживян, за да бъде разбран", добави той.

„Това е специално и вълнуващо място, което нюйоркчани и пътешественици от цялата страна и света ще искат да посещават отново и отново.“

Новината идва малко след като кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви туристическа маркетингова кампания за града за 30 милиона долара, в която броят на посетителите спадна от 66,6 милиона през 2019 г. на 22, 3 милиона през 2020 г. поради пандемията.

Наблюдателната площадка от 6 000 квадратни метра също ще има кафене на открито и тераса.

Фред Диксън, президент и главен изпълнителен директор на NYC & Company, организацията, която ще стартира кампанията „NYC Reawakens“ през юни, вярва, че стартирането на атракцията ще даде тласък на града, тъй като той започва да се възстановява.

"Ню Йорк ще кипи от енергия тази есен, а „Summit One Vanderbilt“ е невероятно допълнение към своите атракции за местните жители и посетителите", каза Диксън в изявление.

„Summit One Vanderbilt“ се присъединява към редица добре познати наблюдателни площадки в града, включително шестстепенната на върха на Обсерваторията на скалата в Рокфелер център, където горните палуби са разположени на 80 метра над нивото на улицата.

През 2019 г. Емпайър Стейт Билдинг пусна нова наблюдателна площадка, на 102-ри етаж, с височина 115 метра над нивото на улицата.