Невероятният живот на Вивиан Уестуд


Биографичната книга на ексцентричната дизайнерка излиза на български език утре, 9 февруари. Една от най-ярките личности в британските, а и в световните модни среди, Вивиан Уестуд издава своите мемоари през края на 2014 г. Сега те излизат преведени на нашия книжен пазар. 76-годишната Вивиан Уестуд се счита за основател на пънк културата. Родена да провокира, тя не спира да изненадва както с модните си хрумки, така и с изказвания и поведение.

За нея не е никакъв проблем да си обръсне главата или да заяви, че не е почитател на честото къпане. Именно бунтарският й нрав и позиция винаги срещу мейнстрийма успяват да я превърнат в лайфстайл икона. А животът й е не по-малко бурен от кариерата. Уестуд има един брак зад гърба си. А от 1992 г. е щастливо омъжена за своя бивш ученик, 25 години по-младия от нея Андреас Кронталер.

Видимо, за дизайнерката възрастта е просто цифра без особено значение.

В книгата, която създава заедно с биографа на редица звезди Иън Кели, Вивиан не просто разказва за лудия си житейски път, в който най- интересното може би тепърва предстои, но и стига до редица прозрения за живота, които биха били полезни на всекиго.