Наоми Кемпбъл: Дълги години имах комплекси за тялото си


Дори Наоми Кембъл е имала комплекси за тялото си. Това признава самата тя в интервю за британското издание на сп. "Vogue", чиято корица украсява по бански за юлския брой на изданието. "Отне ми много време да започна да се чувствам добре в собственото си тяло", разказва абаносовата красавица.

Наоми си спомня, че като дете често й се подигравали в училище, че е твърде слаба и висока. "Чувствах се добре единствено когато ходех на уроци по балет. Тогава бях себе си в моето тяло и забравях за всичко останало."

Когато започнала модната й кариера, никой не си направил труда да я научи да позира. "Бях много смешна. Единствените движения, които правех е онези, които бях научила в балета - скачах и правех пируети преди камерата. Едва когато започнах да снимам със Стивън Мейзъл се научих, че трябва да съм неподвижна, тиха и да правя определени пози с тялото си. Но, дори и тогава когато трябваше да снимам фотосесии по бански или бельо се чувствах ужасно неуверена. В ежедневието ми когато излизах на улицата по дънки или клин винаги връзвах на кръста си пуловер, за да се прикрия", признава още Наоми Кембъл пред "Vogue".

49-годишната манекенка е категорична, че едва през последните години се научила да обича тялото си и се избавила от комплексите си

"Научих се да не приемам тялото си за даденост. Много хора преди ме съдеха, че съм кариеристка и работя много над лимитите си. И това наистина беше така. Днес, с времето се научих, кога имам нужда от почивка. Вече зная как да се излежавам по цял ден на плажа или да си остана в леглото когато съм имала тежки работни седмици", категорична е Наоми.

Неотдавна красавицата призна в друго интервю, че в началото на кариерата й често била жертва на расова дискриминация заради цвета на кожата й.