Най-скъпото пакетче чай на света...


Когато понякога казваме: бих дал всичко за чаша чай, никой в действителност няма предвид, че би се разделил с всичко, което притежава заради няколко глътки ободрителна течност. Освен ако нямаме предвид да си пийнем от най-скъпото пакетче чай в света, което е украсено с 280 диаманта.

В този случай действително ще ни се наложи да се разделим с доста солидна сума, за да си доставим това удоволствие. Защото пакетчето струва 10 хиляди долара!

И ако си мислите, че с него в действителност не може да си направите горещата напитка - грешка. Прескъпото пакетче освен скъпоценните камъни съдържа и истински листенца чай.

Сега вероятно се питате кой и защо би вложил толкова пари в едно пакетче за чай с формата на пирамида? Веднага отговаряме - то е изработено с благотворителна цел и е било продадено на търг, на който са събирани дарения за детската болница в Манчестър. 

Изработването на скъпоценното пакетче чай е отнело цели три месеца. Освен, че е инкрустирано с миниатюрните диаманти, "въженцето" му за потапяне в чашата в действителност е верижка,  изработена от бяло злато.