Модният писък на лятото - "трикини": бикини и маска


Маските за лице се превърнаха в необходимост по време на епидемията от коронавирус и сега модният свят гарантира, че те ще станат шикозни и модерни.

За това разказва BBC.

Защитните маски, които ще останат препоръчителни на обществени места в близко бъдеще ще станат част от модните тоалети на известни дизайнери.

"В момента всички участват, включително дизайнерите. Това е необходим моден писък в момента", казва Анжела Обаси, която ръководи онлайн търговия в Instagram Styleconnaisseur.

Обаси публикува снимки на подходящи комплекти от маска и костюм, която носеше на сватба в началото на пандемията. Повече от 100 000 души харесаха образите на тоалета й в Tуитър.

Тя каза пред Би Би Си, че е носила маската няколко пъти, тъй като тя е „най-добра за моя стил и очевидно ме предпазва“.

Скъпите дизайнерски къщи също започнаха да създават маските не само като предпазни средства, но и като моден аксесоар, съответстващ на техните тоалети.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси беше наречена от Хилари Клинтън „Лидер на мнозинството в камарата и на синхрона между цветовете на маската и бикините си“.

Президентът на Словакия Сузана Капутова получи похвала онлайн за хармоничното комбиниране на предпазни маски с официалните си костюми.

С разрастването на тенденцията много модни дизайнери сега създават свои собствени шикозни модели на маски. Givenchy дори пусна собствена комбинация от маски и шапки. Удоволствието, ще ви струва между 425 и 514 паунда.

Млад дизайнер в Италия се появи на първа страница на вестниците като създаде луксозни „трикини” - комплект от плажни бикини и маска за лице.