Мода или защитна броня са очилата за Мелания Тръмп


Първата дама на САЩ винаги изглежда ослепително. Запазената й марка определено са слънчевите очила. Точно тях противниците на Мелания сметнаха за неподходящи на официалното мероприятие във Франция преди време.

Публиката беше възмутена, защото, като се има предвид спецификата на събитието, такъв аксесоар може да се възприеме като жест на неуважение.

Но модният психолог Даун Карън накара всички да погледнат на избора на Мелания от съвсем различен ъгъл.

Тя смята, че страстта на госпожа Тръмп към слънчевите очила се дължи на желанието й да се защити или дори да се скрие от публиката. Ако трябва да оценяваме ситуацията комплексно, това е напълно логично предположение.

Мелания е била модел и е свикнала да бъде винаги да бъде в центъра на вниманието. Омъжвайки се за известна личност като Доналд Тръмп, погледите, които са насочени към нея, стават още повече. Със сигурност обаче не е била готова да стане първа дама на една от най-влиятелните и силни страни в света!

С новата титла общественото внимание, насочено към нея, нараства в геометрична прогресия. 

Може би и заради това, когато знае, че на мероприятието, на което ще участва, ще има много журналисти или пък не е в настроение да позира пред камерите и публиката, тя слага слънчевите очила или широкопола шапка на главата.  

Все пак всеки човек има право поне на една капчица неприкосновеност на личния си живот и първата дама на Съединените щати успява да я запази, носейки "защитните" си аксесоари.

Даун Карън смята още, че Мелания се предпазва от хората не само с шапките и слънцезащитните си очила. Като цяло тя използва тоалетите като своеобразна броня. Всеки детайл при нея е предварително обмислен, за да може да пресече всяка една претенция на околните към личността й.

От момента, в който става първа дама, госпожа Тръмп започва да се отнася много по-внимателно към общественото мнение, опитва се да предвиди всички остри ъгли и да ги изглади още преди ситуацията да стане критична.

Анализирайки външния вид на Мелания от посещението й в Бъкингамския дворец, Даун Карън казва: "С избора си на бяла рокля Мелания символизира почтеността. Според мен точно това се опита да предаде заедно с президента".