Мадона на 60: Ексценрична както винаги


Мадона ще отпразнува днес 60-годишнината си в Маракеш.

Американската певица качи снимка в профила си в Инстаграм, на която държи надпис "The Queen" ("Кралицата"). "В случай, че някой е забравил", добавя Мадона.

В навечерието на празника си певицата публикува и още постове в социалните мрежи.

"Разходка през лабиринта на Медина по време на призива за молитва", написа тя качи и видео, заснето по улиците на древния пазар в града. "Рожден ден, вълшебство, авантюра", написа поп иконата.

Във вторник Мадона качи в интернет своя снимка с фес на главата и берберски бижута.

Къде точно Мадона ще отпразнува годишнината си засега не е известно. Полицията в града обаче е мобилизирана да държи настрани журналисти и фотографи.

За 60-годишнината си Мадона пусна колекция в полза на благотворителната си организация за Малави.

Родена през 1958 година в Бей Сити, Мичиган, с името Мадона Луиз Вероника Чиконе, Мадона започва звездната си музикална кариера още през 1979 година в САЩ.

Продажбите от албумите ѝ по света се оценяват на около 400 милиона долара, което я прави една от най-успешните певици на XX век. Издава След 13 албума, три саундтрака и има впечатляваща колекция от всички престижни музикални награди. 

Мадона се изявява още като актриса, композитор, текстописец, моден дизайнер, писател и др.

Жени се два пъти - за актьора Шон Пен и за режисьора Гай Ричи - с когото има син - Роко. Дъщеря ѝ Лурдес е на 21, Мадона има и четири осиновени деца от Малави.