Копира ли Мелания Тръмп стила на Меган Маркъл?


Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха на тридневна официална визита във Великобритания. Освен срещите на високо ниво обаче в центъра на вниманието на медиите ще бъде уникалната визия на първата дама на Щатите.

Мелания Тръмп често залага на смели и скъпи облекла. Модни критици обаче започнаха да откриват прилики със стила на друга нейна сънародничка - световната любимка и бивша холивудска звезда Меган Маркъл.

Хари

Съпругата на принц Хари е истинска модна икона, а стилът е нейна запазена марка. 

49-годишната Мелания и 37-годишната херцогиня едва ли ще се срещнат по време на тридневното посещение на Тръмп в Обединеното кралство, но моден експерт, цитиран от Express, твърди, че неотдавна на първата дама са били представени облекла - дело на марки, на които често залага Меган Маркъл - от любимите ѝ обувки на Маноло Бланк до роклите на Роланд Море.

"След като направи някои спорни модни избори в миналото, днес Мелания Тръмп явно се вдъхновява от по-семплия и изчистен шик на Меган", казва експертът. И допълва:
"Меган винаги изглежда безупречно и използва стила си, за да излъчва самочувствие и професионализъм, така че тя е перфектният източник на модно вдъхновение за високопоставена фигура като първата дама".

Според експерта Меган е успяла да разчупи традиционните правила на кралската мода във Великобритания, но без да нарушава протокола.

"Може би Мелания се опитва да направи същото, без да жертва модерния си вид и уникален стил".

По време на визитата си във Великобритания президентът и първата дама на САЩ ще се срещнат с кралица Елизабет II и ще присъстват на специален прием, даван в тяхна чест.

Те ще пият и следобеден чай с принц Чарлз и Камила, херцогиня Корнуол.

За Доналд Тръмп посещението е особено емоционално в личен план, тъй като майка му е шотландка.