Вкусната храна и добрите напитки са любими на всички ни. Има обаче такива, които оцветяват зъбите ни, а това може да бъде доста засрамващо, ако сме на среща например. 

Ето защо от GQ са събрали нещата, които оцветят най-много и лесно зъбите ни или оставят петна по тях. Не че трябва да спрем да ги консумираме, просто да знаем. 

Пушенето

Снимка 366674

Източник: iStock

Пушенето на цигари или наргиле е доста приятно, но никотинът, който съдържат, не се отразява добре на белите ни зъби. 

Кафето

Снимка 364006

Източник: iStock

Нормално е да започнем деня с чаша горещо кафе или чай. Действа ободряващо и ни зарежда с енергия. Ако консумираме прекалено често кафе или чай обаче това може да има последици върху зъбите ни, като кафяви петна например. 

Виното

Снимка 363764

Източник: iStock

Трудно ще намерим човек, който да не обича да пие вино. То е подходящо за всякакви поводи, а най-хубавото е, че не ни трябва повод, за да го консумираме. Всичко това звучи прекрасно, но именно виното е едно от нещата, които оцветят зъбите най-много. 

Ето защо трябва да имаме едно наум, когато си поръчваме чаша червено вино на романтична вечеря. 

Кърито

Снимка 366676

Източник: iStock

Кърито е чудесна подправка за редица ястия, но не е добра комбинация със зъбите ни. Жълтите петна по тях не са изключени затова трябва да внимаваме. 

А за да имаме възможно най-бели зъби от изданието посочват, че е добре да мием зъбите си поне два пъти на ден. И колкото се може по-скоро след консумацията на гореизброените неща.