Ето кои са номинираните за тазгодишните награди „Еми”


За 47-и път тази година ще бъдат връчени наградите за телевизия „Еми”.

Традиционната церемония няма да се състои в зала с участието на всички звезди, заради пандемията от коронавирус. Наградите ще се връчат виртуално в тв предаване по CBS на 26 юни, а победителите и специалните гости ще се включват от домовете си. Победителите в останалите категории ще бъдат обявени в Туитър по време на двучасовото шоу. Още награди ще бъдат раздадени на церемония през юли, уточняват от Академията за телевизионно изкуство и науки на САЩ.

Тази година с най-много номинации – цели 23 – е американският сериал „Централна болница”, включително за най-добра дневна драма. Актрисите от сериала Финола Хюс и Маура Уест са номинирани в категория за водеща женска роля, а за наградата за най-добра мъжка роля ще се борят Стив Бъртън и Джон Линдстрьом, които си партнират на екрана.

„Дните на нашия живот” е с 22 номинации, а за огромна изненада на феновете телевизионният сериал „Дързост и красота” е с 13 номинации.

В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля актрисата Сюзан Сийтфорт Хейс ще се бори за наградата. Седемдесет и шест годишната актриса е единствената звезда, участвала във всички епизоди на сериала за 55-те години, откакто е на екран.

В състезанието за най-добро развлекателно токшоу ще вземат участие „Шоуто на Кели Кларксън”, „Шоуто на Елън Де Дженерис”, „На живо с Кели и Райън”, „Джи Ем Ей 3” и „Дъ Ток”. Водещите на тези предавания, с изключение на Елън, ще се изправят едни срещу други и в категорията за най-добър водещ заедно с Мори Пович от „Мори”.

Алекс Требек, който въпреки борбата си с рак на панкреаса, продължава да води „Заплаха!”. Досега е печелил шест награди „Еми” за дневни тв предавания (за последно миналата година) и награда за цялостно творчество през 2011 година.

За статуетката в категория най-добър водещ на шоу за игри Требек ще се състезава с колегите си Уейн Брейди от „Да направим сделка”, Стив Харви от „Семейна вражда”, Алфонсо Рибейро от „Параграф 21” и Пат Саджак от „Колелото на късмета”.

Пълният списък на номинираните можете да видите тук