7 хитринки в кухнята


Не всяко нещо изглежда така просто, както като гледате отстрани да го прави някой друг! Затова човек се учи, докато е жив! Научете и Вие сега малко хитринки за лесно справяне с някои задачи.

Ако ще стържете кашкавал

Намажете рендето с олио. Защо? За да не се залепват отделните стърготини кашкавал и да не се затрудните при почистване на рендето след това.

Ако сте пресолили супа или яхния

Сложете в една чиста марля шепа ориз и го пуснете в супата. Оризът ще поеме солта. Ако има възможност, добавете в ястието 1-2 картофа. В случай, че не искате в супата или яхнията още картофи, сложете ги цели и след като се сварят ги извадете.

Варете ориза без да се слепва

Зрънцата на ориза няма да се слепнат, ако го сложите да се вари направо в гореща вода. Друг вариант е да го изпържите в олио, докато се изцъкли и след това да сипете водата.

Режете лук без да плачете

За да не плачете, когато режете лук, запалете свещ на масата до дъската за рязане.

Бързо изстудяване на напитки

Можете да охладите два пъти по-бързо шише с безалкохолна напитка, ако обвиете шишето с намокрена салфетка и така го поставите в камерата – ще имате охладена напитка за 5 минути.

Пържени картофки

За да получите хрупкави пържени картофи, слагайте по-малко количество в тигана. Най-добре е да образуват само един ред на дъното – хем стават бързо, хем хрупкави.

Бързо сваряване на стар боб

Бобът се вари по-бързо, ако на всеки 5-10 минути добавяте по една супена лъжица студена вода.

 

Източник: po-krasivi.net