60 000 евро за уж безплатни стари къщи


Бизнес дамата Рубия Диас видяла реклама за продажба на къщи в Сицилия за едно евро и приела изгодната оферта. Тя планирала да прекара старините там със семейството си, но се сблъскала с непредвидени трудности, пише The Sun.

Последните години няколко италиански градове предлагат на купувачите практически безплатни домове. По този начин местните власти се надяват да привлекат нови хора, които ще възстановят влошените недвижими имоти и ще „съживят“ района.

Всеки, който купи къща в Сицилия, трябва да я ремонтира в рамките на три години, в противен случай ще загуби депозита си от 5000 евро.

Рубия Диас купи три къщи наведнъж в град Мусомели, по една за всяко от децата си, похарчвайки за тях общо три евро. Тя обаче бързо разбра, че реалната цена на ремонта на порутена конструкция ще струва не хиляда евро, а десетки хиляди пъти повече. Към днешна дата тя е похарчила 12 000 за първата къща и очаква общата цена на ремонта да бъде около 20 000 евро. Така тя ще трябва да инвестира около 60 000 в трите къщи.

Бизнес дамата посъветва да помислите добре, преди да закупите такива къщи на безценица, защото тяхното възстановяване ще бъде много скъпо. Тя също така препоръча да се запознаете с мястото, от което е закупен имотът, тъй като всички те имат различни схеми на плащане и правила, уреждащи кога и от кого трябва да се извърши ремонт.