5 идеи прането винаги да мирише добре


Понякога, когато извадите чистото си пране от банята, то не мирише на нищо - нито на климатик, нито на прах за пране - и по-лошо, може да мирише, че не е прано от една година. За да разрешат този проблем, хората започнаха да измислят специални аромати за гардероба, които да помогнат на дрехите да останат свежи възможно най-дълго. 

Ето 5 лесни начина да създадете такъв аромат.

Сапун

Този елемент се използва като освежител от дните на нашите баби, но все още не е загубил своята актуалност.

Единственото нещо, на което си струва да се обърне внимание, е изборът на сапун. Трябва да има много силна парфюмерна миризма, така че прането или катранения сапун не са достатъчни.

Като алтернатива можете да направите свои ароматни сапуни, като добавите любимите си етерични масла към продукта.

За да бъде ароматът на сапуна наситен, той трябва да се продава без опаковка. За да се предотврати оцветяването на решетките на дрехите и бельото, те трябва да се поставят в специална ленена торба.

Една бутилка за пръскане обикновено не е достатъчна за целия шкаф, така че трябва да се поставят няколко елемента - по един за всеки рафт.

Ароматизиран текстилен спрей

Това е още един добър начин да възстановите свежестта и аромата на прането си. За да направите спрей у дома, имате нужда от няколко съставки:

  • един литър вода;
  • 50 мл алкохол;
  • 4-6 капки всяко етерично масло.

Комбинираме необходимите съставки и оставяме течността да се изпари за няколко дни. След това изсипете получения спрей в бутилка със спрей и можете да го използвате.

За да се предотврати твърде силен аромат, той трябва да се пръска постепенно. Трябва да го съхранявате около месец при стайна температура. Трябва да се разклаща от време на време, за да не се счупи.

Саше

Това изобретение също с право заема гордо място в нашата селекция. За тези, които не знаят, сашето е малка декоративна възглавница или саше със сушени билки, цветни листенца и ароматни масла.

Нашите прабаби също са шили възглавници, пълни с различни полезни билки, които осигуряват здрав и здравословен сън.

Едно от предимствата на сашетата е, че те се получават лесно от магазина. Въпреки че, независимо от създаването на аромата, изобщо не е трудно.

Просто трябва да се запасите с необходимите компоненти. Като пълнител за сашета той може да вземе:

  • лавандула,
  • мента,
  • риган,
  • лайка,
  • розови листенца.

Ароматите могат да бъдат избрани според вашите нужди, като успокояващи билки за спално бельо.

Подправка

Много хора използват различни подправки вместо сашета. Канелата, карамфилът и ванилията са много популярни.

Канелените пръчици или карамфил също могат да се поставят в шкаф и да се опаковат в сашета от органза.

В случай на ванилия, пакетите ванилия се щанцоват няколко пъти и се залепват отстрани на скрина. Една торбичка е достатъчна, за да ухае целият шкаф на сладка ванилия.

Сушени плодове

Струва си да опитате за всеки, който не харесва химически продукти и предпочита напълно натурални аромати. Обикновено като аромат се използват цитрусови плодове, тъй като има най-устойчив и силен аромат.

Разбира се, в сравнение с предишните методи, този губи много, тъй като плодовете ще трябва да се заменят много по-често от другите вкусове за пране.

Източник: domsovetoff.ru