Знаете ли, че... Татуирането е свещено изкуство в Бора Бора?


Това е перфектното място, където можете да направите едно бягство с любимия ви човек или пък сами. Бора Бора, там, където тюркоазените води се сливат с небето и всичко е заобиколено от кокетни вили със сламени покриви, кокосови палми.

Забележително място, което ви кара да забравите за всичко и да се отдадете на живота, красив и неповторим. Вижте някои любопитни факти за острова.

Бора Бора е тропически остров от архипелага Дружествени острови – Френска Полинезия. Архипелагът се състои от 118 острова, които са разделени в пет групи.

Знаете ли, че в таитянския език няма звук „б“. Островът е кръстен Пора Пора от първите полинезийски заселници, което означава „първороден“. Но първите европейски посетители чували и вярвали, че туземците казвали Бора Бора. Името, макар и грешно се е запазило и до днес.

Заради своята невероятна красота и уединеност, островът е изключително популярно място за двойки и младоженци.

Цветята на Бора Бора имат голямо значение и се свързват с любовта. Местните използват цветя, за да покажат на противоположния пол любовната си нагласа. Ако една жена е поставила цветя зад лявото си ухо, то значи, че тя има специален човек в живота си. Ако цветето е сложено зад дясното ухо, означава че е необвързана и търси нова любов.

Знаете ли, че татуирането е свещено изкуство в Бора Бора? За изкуството на татуировките се смята, че е донесено от двамата синове на Бога на сътворението – Ta'aroa. Татуировките се смятат за признак на красота и много туристи тук си правят по някоя малка за спомен.

Филмът „С жени на море“, с участието на Винс Вон и Джон Фавро е заснет именно на този остров.