Затворен фризьор продаде първа прическа за €422


Собственикът на фризьорски салон в Байройт, Германия, продаде за 422 евро часа за първата прическа след затварянето на салона му през декември миналата година. 

Фризьорските и други подобни заведения (козметични, масажни и спа центрове) са затворени в Германия от 16 декември 2020 г. като част от ограниченията, наложени след 2 ноември за борба с втората вълна от пандемията на коронавируса в страната. Фризьорите ще отворят отново от 1 март.

Фризьорът Андреас Нуйсл от Байройт реши да продаде запазен час за първото подстригване чрез търг, който организира в Ebay. Той публикува съобщението на 10 февруари, а окончателното предложение беше направено на 20 февруари от жителя на града Майкъл Хопф - 422 евро.

В същото време бизнесменът заяви, че ще дари парите на две обществени организации, които участва в проекти за помощ на деца.

В неделя той написа в социалните мрежи, че търгът е затворен. В същото време бяха събрани допълнителни 1310 евро като дарения. Фризьорът ще продължи да набира средства за обществени организации през март, написа той във Фейсбук.