Защо славата не понесе добре на певицата Сиа?


Не всеки обича да е под светлината на прожекторите. Дори и някои от знаменитостите.

Певицата Сиа, известна най-вече с гласа си, а не с лицето си, не е любител на славата. В свое интервю наскоро тя дори споделя, че популярността й е изиграла основна роля в битката й с посттравматично стресово разстройство (ПТСР).


Певицата стартира своята музикална кариера в края на 90-те и днес е сред любимите гласове в поп музиката. Сиа е често под светлината на прожекторите и заради колаборациите си с големи имена като Давид Гета.

Въпреки дългогодишната си кариера, истински успех Сиа добива едва през 2011г. Независимо дали е соло или в дует, песните й се превръщат в хит и заемат челните места на музикалните класации.

Славата обаче не се отразява добре на певицата. Тя преминава през всички трудности на професията, а напрежението от работата и популярността я тласкат към наркотиците и алкохола. Сиа дълго се бори с депресията и биполярно разстройство. Тя дори обмисля да се оттегли от музикалния бизнес.

За огромно щастие на своите почитатели, не го прави. Вместо това намира начин да се скрие от светлината на прожекторите. Буквално. През 2014г. Сиа започва да носи перука във всички свои видеа, участия и концерти. Черно-бялата перука с панделка отгоре се превръща в нейна запазена марка.

 В интервю наскоро певицата казва, че придобиването на известност и превръщането в знаменитост „трябва да попадне в травматична категория”. За нея славата допринася за посттравматичното стресово разстройство, от което тя страда.

"Имах много самоубийствени мисли през последните три години и половина. Не можех да стана от леглото", откровено споделя певицата. „Поставиха ми диагноза ПТСР. Преди това си мислеха, че страдам от биполярно разстройство.”

Правилната диагноза показва, че Сиа има ПТСР, причинено от редица неща в детството и най-вече травми заради професията.  

Сия си спомня как е вярвала, че славата ще поправи всички лоши неща, натрупани в миналото, и ще я държи далеч от взимане на грешни решения в живота.

Но греши.  „Когато започнах да придобивам популярност, разбрах, че това не е така. И беше толкова разочароващо. Когато се намирах на върха на кариерата си, разбрах, че това изобщо не е за мен и че допуснах огромна грешка. "


Звездата, която осинови две 18-годишни момчета миналата година, призна, че е претърпяла „нервен срив“, който я кара да носи перука, покриваща лицето й. „Това беше начин да заявя, че не искам да бъда известна. За щастие, хората уважиха това мое решение.”