Защо да изберем кухненски остров и как той улеснява домакинството


Всяка кухня има нужда от добра функционалност, място за съхранение и разбира се стил. През последните години особена популярност набират така наречените кухненски острови, които се оказват не само чудесно интериорно решение, но и са изключително удобни.

Ето няколко причини, които ще ви убедят в това.

Готвенето винаги причинява бъркотия в кухнята и това е неизбежно. Всяка домакиня знае, че мястото никога не стига, а острова ще ви даде огромно пространство, в което да вихрите кулинарното си въображение.

На кухненския остров винаги може да сложите основната си мивка, или пък такава допълнителна. Същото важи и за печката за готвене и котлоните.

Нямате достатъчно пространство за маса за хранене и остров? Това не е проблем, тъй като мястото може да обедини двете, достатъчно е просто да си купите необходимия брой столове, които просто трябва да са по-високи. И от печката, директно сервирате семейната вечеря.

В долната част на кухненския остров може да сложите допълнителни шкафове и чекмеджета за съхранение.

Трудно ви е едновременно да готвите и да помагате на децата си с домашните? Лесно ще решите този проблем, тъй като само на една ръка разстояние лесно може да свършите и двете неща. Също така не забравяйте, че върху самия кухненски остров имате достатъчно място, на което да държите тостер, бутилки с вино, плодове, цветя и каква ли още не декорация.