Защо американците са нещастни?


Настоящата 2020 година се е отразила твърде тежко на психиката на американците и в наши дни те са толкова нещастни, колкото никога не са били от 50 години.

Това констатира изследване, проведено от университета в Чикаго. Едва 14 процента от пълнолетните американци, взели участие в него, заявили че се чувстват много щастливипредаде "Асошиейтед прес".

А през 2018 година този процент е бил 31 на сто. Преди две години 23 на сто от респондентите се оплакали, че често се чувствали самотни и изолирани. В наши дни техният дял е нараснал на 50 на сто.

Проучването е осъществено в края на месец май и е разполагало с данни за социалното поведение на американците от 1972 година насам. През цялото това време никога процентът на гражданите на САЩ, които са се чувствали много щастливи, не е падал под 29 на сто. Тази година той е 14 на сто.

Само 42 на сто от американците считат, че когато децата им достигнат тяхната възраст, техният стандарт ще бъде по-висок. А през 2018 година оптимистично настроените по този показател са били 57 процента.

Проучването, спонсорирано от Националната научна фондация на САЩ обхванало 2 279 пълнолетни граждани и било проведено в периода 21-29 май.