Вода с плодове и зеленчуци - за какво е полезна


За всички е известно, че пиенето на повече вода е полезно, както за свежия вид на кожатани, така и за по-доброто здраве като цяло. Често обаче водата ни става безвкусна и търсим нещо, което отново да ни върне желанието да я консумираме.

Една от лесните и приятни алтернативи е добавянето на различни плодове, зеленчуци и свежи подправки. Вижте някои предложения.

Вода с боровинки за блестяща кожа

Тъмният пигмент в боровинките се дължи на на високото съдържание на каротеноид, който подобрява нивата на витамин А в организма.

водата

От своя страна витамин А стимулира свежия и блестящ вид на кожата, а също усещането за мекота.

Вода с краставица против акне

Краставицата има благоприятно въздействие върху цялото тяло. Богата е на витамин Е, който се бори активно срещу свободните радикали, причиняващи акне и белези.

водата

Вода с ябълки за защита от слънчевите лъчи

Високото съдържание на витамин С в ябълките стимулира кожата да произвежда повече меланин - пигментът, който отговаря за цвета на кожата. Това помага да защитите кожата си от ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Вода с малини против бръчки

Малините са вкусни, сочни и пълни с основни мастни киселини. Една чаша от дребните плодове осигурява 155 мг омега-3 мастни киселини, които запълват мастните клетки в тялото и по този начин предотвратяват появата на бръчки.

водата

Вода с портокали и лимони след увреждане от слънцето

Портокалите и лимоните са изключително богати на витамин C. Помагат при заздравяването на суха, напукана и увредена от слънцето кожа. Също така повишават производството на колаген, който запазва еластичността и тонуса на кожата по-дълго.

водата

Вода с киви за красота

Кивито е чудесен източник на антиоксиданти, включително витамини С и Е. Съдържа и цинк, който е изключително важен за здрави коса, нокти, зъби и кожа.