Виенски сладкиш с череши


Наричат ги здравословните бонбони. Да, става въпрос за сладките череши, чиито сезон в момента е в разгара си. Те са не само много вкусни, но имат високо съдържание на мелатонин и ще направят съня ви спокоен.

В разгара на черешовия юни ви предлагаме една рецепта с пресни череши, която може да си приготвите лесно и да си оближете пръстите.

Необходими Съставки

225 гр. маслко

1 чаша и половина захар (ако черешите са кисели сложете още половин чаша.

2 чаени чаши брашно

1,5-2 кг. череши, чиито костилки махнете

6 яйца

сока и кората на 1 лимон

Начин на приготвяне

Разделете яйцата и разбийте белтъците до получаване на пухкав сняг. След това разбийте и жълтъците със захарта. Прибавете към тях маслото и отново разбъркайте много добре. Добавете лимоновата кора и сок.

Сипете жълтъчната смес към брашното, смесете и накрая прибавете разбитите белтъци.

Пригответе форма за печене с размери 13х18 см.

Прехвърлете сместа във формата, отгоре наредете с черешите. Печете за около 45 минути на силно загрята фурна.

Бон апети!