В Мелбърн гощават принц Хари и Меган с печено кенгуру


Кенгуру на грил ще бъде в кралското меню в четвъртък в Мелбърн, където принц Хари и бременната му съпруга Меган пристигнаха, посрещнати от хиляди крещящи фенове.

Размахващите цветя и веещите знамена тълпи приветстваха двойката, която закъсня поради задръствания.

Двамата ще прекарат само няколко часа в Мелбърн, но имат натоварен график, който включва хапване и разходка по плажа.

На плакат, държан от тийнейджърка, пишеше:“ Тук съм от 4 часа сутринта. Обичам те, откакто бях на осем години.“ Принц Хари се пошегува, че това ще му създаде проблеми, когато прегърна момичето.

Меган беше засипана от бекути и подаръци за бебето, след като в понеделник беше съобщено, че двойката очаква първото си дете.

Херцогинята беше облечена в кафяво палто, за което се предполага че е дело на австралийския дизайнер Мартин Грант.

Обичаният съпруг и жена му поотделно се смесиха с тълпата, но когато бяха заедно, те се държаха за ръце, а херцогинята периодично галеше Хари по гърба.

След като обществеността ги посрещна и поздрави, двойката прекара известно време с губернатора Линда Десау на официален прием, където херцогинята на Съсекс превзе сърцата на местните спортни фенове.

Кралската двойка се отправи към ресторант, където местни майстори готвачи им предложиха меню, в което имаше печено кенгуру и диво прасе, съобщи Channel Nine. Също така Хари и Меган ще минат по стъпките на бабата на принца кралица Елизабет II, която по време на визитата си през 2011 г. се повози на трамвай в Мелбърн.

По-късно тази седмица Хари и Меган трябва да се завърнат в Сидни за откриването на световното спортно първенство "Invictus Games", което беше създадено от Хари за ранени войници,след като прекара десет години на служба в армията.

Официалното посещение на двойката, което ще продължи повече от две седмици, ще се състои от многократни спирки в Австралия, на Фиджи, Тонга и в Нова Зеландия - всички части на Британската общност.