Три неща, за които трябва да сте внимателни докато сте на хотел


 

Опънати и под конец наместени легла, безупречно чисти бани... само на пръв поглед така изглеждат хотелските стаи и апартаменти, но истината е съвсем различна.

Ето и трите най-грозни тайни за хотелските стаи и апартаменти:

- Не пипайте декоративните възглавнички. Декоративните възглавнички пръснати по леглата изглеждат прекрасно, но те са истинският рай за бактериите. Много често известните хвърчащи възглавнички /throw pillows на английски - ред.бел/ приключват на пода или... където и да е в стаята.

- Не използвайте чашите в хотелските стаи. Почти винаги чашите само се изплакват и се оставят да изсъхнат. Те не се мият с препарат. Камериерките имат много стаи за оправяне, всичко трябва бързо да се свърши и те самите предпочитат да не се задържат дълго в стая.

- Избягвайте онлайн резервации. Резервиране на стая чрез интернет има много предимства, но крие и доста рискове. Според туроператорите така може да се получи най-лошият пакет. Мениджърите в хотелите знаят, че хората, които резервират онлайн най-често търсят евтини варианти. Затова и хотелската политика гласи: най-лошите стаи отиват на "онлайн букинг".