Спалнята – 10 фън шуй съвета за спокоен сън


Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем и да заспим лесно. Затова желаем тази стая да бъде максимално уютна и внушаваща спокойствие. Естествено, ние сме най-уязвими, когато сме заспали. Затова спалнята ни има по-различни фън шуй ...

 

1.Леглото! Желателно е то да е из­работено от естествен материал. Дървените легла са традици­онни и солидни, но не лош избор са и леглата от бамбук и ратан.

2. Нощните шкафчета. Поставят се от двете страни на леглото и символично изпълняват ролите на Дракона и Тигъра и защи­тават спящите отстрани. Желателно е таблата откъм главата да опира в стена.

3. Позиция на спалнята. В никакъв случай не поставяйте леглото така, че краката на спящия да сочат право към вратата. Това символизира смърт.

4. Друго нежелано разположение е таблата откъм главата или откъм краката да е под прозорец. Това внася усещане за незащитеност.

5. Ако стаята е със скосен таван, не поставяйте леглото под най-ниската част, това потиска чи.

6. За неблагоприятно се смята и допирането на страничната част на леглото до стена, особено ако спите с партньор. Трябва и за двамата ставането и лягането в леглото да е удобно, а не да се прескачате един друг. Подобна позиция пречи на връзката.

7. Не поставяйте леглото по дължината на греда, тя символично ви раз­деля.

8. Когато разполагате леглото в стаята, имайте предвид бла­гоприятните за вас посоки. В зависимост от вашето число гуа и рождената ви звезда определени посоки са благоприятни за вас, докато други не са.

9. Огледало. Важно е огледалото да не отразява директно леглото. Изобщо в спалнята не е желателно да има много огледала, тъй като те активират чи, а тази стая е за покой и отмора.

10. Ако от леглото си не виждате кой влиза в стаята, това може да ви създаде усещане за дискомфорт, затова можете да пос­тавите огледало, което да отразява вратата, за да виждате кой влиза.