Шикозен хотел се помещава в стар кран


Който твърди, че съвременните хотели изискват конвенционални постройки и правоъгълни сгради, очевидно греши. От няколко години 50-метров морски кран в Амстердам е превърнат в елегантен хотел и нещата съвсем не се изчерпват с това, че кранът още се люлее от вятъра.

Хотел "Фаралда" се състои от три луксозни апартамента, като всеки от тях се отличава с уникален характер и гореща вана на открито. Преди обявяван за "невъзможен" да се развие, 250-тонния кран сега настанява елитни гости, които плащат по 400 долара на вечер, за да нощуват във въртящи се апартаменти, проектирани от водещи интериорни дизайнери.

"След години подготовка вече нямаше връщане назад. Никъде по света няма нещо толкова уникално, голямо и високо като този хотел. Това сложи край на борбата срещу разрухата на историческия пристанищен кран", заяви говорителят на хотела Едвин Корнман Руди.

 

Освен изисканите ястия и пищните апартаменти, хотелът разполага и с частен бизнес клуб, където международно ориентирани компании и акционери могат да се събират на заседания.

Ексклузивният хотел "Фаралда крейн Амстердам" е разположен на връха на бивш промишлен кран в една от най-творческите зони в града.