Шест известни актриси, които биха взели хляба на стриптизьорките


Актьорскта професия предполага превъплъщения в понякога неочаквани и прекалено „разголващи“ образи.

Ето ви една селекция от актриси, изиграли роли на стриптизьорки и справили се с това блестящо.

Деми Мур

Самото име на филма - "Стриптийз" - предполага известно ниво на умение, така че Деми Мур е трябвало месеци наред да посещава уроци по съблазнителните танци. Независимо от усилията и факта, че клиповете с нейното сластно превъплащение са все още популярни в мрежата, звездата получи антинаградата "Златна малинка" за "най-лоша актриса". Въпреки това едва ли някой, гледал филма, може да забрави тялото на Деми в онези години...

Джейми Лий Къртис

Актрисата Джейми Лий Къртис изигра стриптизьорка във филма "Истински лъжи". В него тя играе съпруга на таен агент Хари Таскър (Арнолд Шварценегер), който я въвлича в импровизирани шпионски игри, една от задачите на които е стриптийз танц. Първоначално героинята е притеснена и смутена, но след само няколко движения тя усеща прилив на енергия и демонстрира невероятни умения.

Салма Хайек

Танцът на Салма Хайек във филма "От здрач до зори" е емблематичен. Трябва да се отбележи, че това е пълна импровизация на актрисата без предварителна подготовка с хореограф, като по технично изпълнение тя не отстъпва на нито една звезда в стриптийз изявите. Особеният "героизъм" в тази сцена се изразява в наличието на змии в нея - един от основните страхове на знаменитостите.

Eлизабет Бъркли

През 1995-та актрисата изиграва брилянтно ролята на Наоми в драмата "Showgirls" на режисьора Пол Верховен. Лентата разказва историята на млада танцьорка и нейните перипети в желанието й да стане една от най-добрите шоугърли в Лас Вегас.

Парис Хилтън

Много филмови критици и зрители са стигнали до заключението, че сцената на убийството на Парис Хилтън и нейният министриптийз в червено бельо е един от най-запомнящите се моменти във филма на ужасите "Восъчната къща". Като цяло филмът не получи най-положителните отзиви.

Дженифър Лопес

С нетърпение очакваме превъплъщението на Джей Ло, която в момента снима "Hustlers" - филм за група стрийптизьорки и техния живот в Ню Йорк. Това, което знаем е, че за ролята си Лопес се намира във върховна физическа форма, което ни прави още по-нетърпеливи да я видим на големия екран. В лентата тя си партнира и с рап певицата Карди Би, която преди музикалната си кариера е била наистина танцьорка на пилон.