Рита Ора се разкайва за 30-годишнината си


Рита Ора казва, че „дълбоко съжалява“ за нарушаването на английските правила за заключване, за да отпразнува 30-ия си рожден ден, съобщи Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Певицата казва, че е присъствала на парти в ресторант в западен Лондон в събота.

Предвид ограниченията, осъзнавам колко безотговорни са били тези действия и поемам пълната отговорност“, пише тя в изявление.

Съобщава се, че до 30 души са били на партито, въпреки че тя описва събитието като „малко събиране“, което било импулсивно решение.

Лондонската полиция потвърди, че служители са отишли в ресторант Casa Cruz след получаване на информация за потенциално нарушение на правилата заради COVID-19.

"Съжалявам дълбоко за нарушаването на правилата и от своя страна разбирам, че това излага хората на риск", написа певицата.

Според настоящите разпоредби в Англия можете да срещнете само още един човек навън.

Понастоящем кръчмите и ресторантите са затворени (въпреки че могат да продават за консумация извън заведенията безалкохолни напитки) и не бива да бъдете с хора извън домакинството си.

Полицията има правото да разпръсква групи, по-големи от шест души, а тези, които пренебрегват служителите, могат да бъдат глобени със 100 британски лири. Наказанието се удвоява с всяко следващо нарушение до максимум 3200 британски лири.

Би Би Си съобщи, че Рита Ора доброволно е платила глоба на полицията.