Риалити подготвя за полет в космоса


Разработчиците на риалити телевизионното шоу "Space Hero" искат да направят Космоса да изглежда достъпен – поради това са определили наградата за победителя да бъде билет за пътуване до Международната космическа станция, съобщава Axios.

Шоуто, което в момента е в етап на подготовка за провеждане,ще е в телевизионен риалити формат с 24 състезатели, които се състезават за голямата награда - билет на борда на кораб за Международната космическа станция.

Тези 24 състезатели от цял свят по време на снимките ще живеят в „космическо село“, което планира да включва космически технологии, разработени от десетки нации с космически агенции.

Състезанието ще се фокусира върху изпитване на физическата и умствената сила на участниците в подготовката за космически полет.

"Драмата, която ще имаме в космическото село, няма да е свързана с последното парче тоалетна хартия и кой кой ще изгони. Това е съвсем различна драма. Драмата е в осъзнаването на това къде се намирате", казва Томас Риймър , съосновател на шоуто, добавяйки, че всичките 24 души в селото ще имат различни причини за кандидатстване.

„Space Hero“ вече има билет за победителя си да лети на борда на космическа мисия Axiom, която се очаква да се реализира през 2023 година.