Първият Food Park в София отваря врати


София ще има свой Food Park.

В него ще предлагат храни, напитки, концерти и филми на едно място. Паркът ще носи името Quartal, а посетителите ще имат възможността да се насладят на богат избор от храни и напитки, както и разнообразна културна програма. Достъпът до него ще е напълно безплатен.

Това ще бъде първият подобен парк в столицата. Идеята за него е заимствана от такива пространства в други европейски държави.

Quartal се намира на бул.„Черни връх” 69 близо до метро станция „Витоша” и мол „Парадайс”. Районът е един от най-бързо развиващите се в София, а достъпът до него е удобен, както с градски транспорт, така и с кола. Мястото е идеално за парка, защото от една страна е в един от най-комуникативните квартали, а от друга - е в близост до планината.

Паркът ще отвори врати за посетители още в средата на месец юни, като се спазват всички изисквания за безопасност заради пандемията от коронавируса. Официалното откриване се планира за началото на месец юли. Създателите ще разчитат на обратна връзка и коментари от посетителите, за да създадат обстановка, която ще се харесва от всички.