Продават къщата на Кърт Кобейн


Продават къщата, в която се самоуби вокалът на култовата група “Нирвана” Кърт Кобейн.

Цената на имота е 7,5 милиона долара. Домът обхваща площ от 8 000 квадратни метра и 0,74 хектара земя. Разполага с четири спални и четири бани с отделен гараж и подпорен зид, допълнително построен през 1999 година.

Кърт Кобейн и неговата тогавашна половинка Кортни Лав закупили къщата в Сиатъл през януари 1994 г. за 1 милион долара. В красивия имот на брега на река Вашингтон двойката не е живяла особено дълъг период от време.

След няколко неуспешни опита на певеца Кобейн да се отърве от пристрастяването си към хероина и след като социалните служби два пъти са взимали дъщеря им Франсис Бийн, той се самоубива на 5 април 1994 г. на тавана на къщата. Три дни по-късно тялото му е намерено от електротехник, дошъл да инсталира охранителна система.

Фронтменът на “Нирвана” се е прострелял в главата, а до тялото му е намерено прощално писмо, написано с червено мастило.

Кортни Лав продължи да живее в имота в Сиатъл след трагедията и през 1997 г. продаде къщата за 2,9 милиона долара. Настоящите собственици придобиха имота през 2000 година.