Продават най-скъпото имение, разположено на 2 хектара


Най-скъпият имот в историята на САЩ беше обявена за продажба в престижния район Бел Еър на Лос Анджелис (Калифорния).

За имението, наречено The One, се искат $340 милиона, съобщи The Sun.

Изданието съобщава, че сградата с площ от 9,8 хиляди квадратни метра е и най-голямата частна къща в света. The One е разположен върху издигнат парцел от два хектара и сякаш витае над Лос Анджелис. Имението разполага с 21 спални, 42 бани, пет басейна, алея за боулинг с четири платна, гараж за 30 автомобила, киносалон и отделно крило за благотворителни събития.

Интериорът се характеризира с просто обзавеждане и неутрални цветове. Къщата е украсена с произведения на съвременното изкуство. Имотът е собственост на американския филмов продуцент Найл Ниями. Той започва строителството на The One още през 2013 г. и наема над 600 души, за да завършат работата. Архитектът на проекта Пол Маклин заяви, че къщата е замислена като квинтесенция на живота в Лос Анджелис. Следователно целият център на града може да се види от наблюдателната площадка в сградата.

Понастоящем One е на цена над два пъти по-висока от стойността на най-скъпия дом, продаван някога в САЩ. Той се намира в Хамптън, Ню Йорк, и за него са платени $137 милиона през 2014 година. "Когато имате нещо толкова рядко като Мона Лиза, можете да поискате колкото искате", каза Ниями. По този начин той отговори на критиките към предполагаемата нереална цена на The One.