Полезен чипс? Не е оксиморон, вижте как да го приготвите


Всички ни повтарят колко вреден е чипсът и как не трябва да прекаляваме с консумацията му.

Как ви звучи обаче идеята за вкусен картофен чипс, който не е пържен и мазен и не съдържа изкуствени овкусители и консерванти?

Нереалистично?

Напротив, здравословният чипс не е мираж. При това се приготвя за нула време!

Единственото условие е да имате микровълнова. За приготвянето на чипса са ви необходими:

Картофи (средни на големина) – 2,3 броя

Сол – колкото пожелаете

Подправки – по вас избор

Време за готвене: 10 минути

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете картофите на колкото се може по-тънки кръгове или филийки. Най-добрият вариант е да използвате специално ренде. На хартия за печене наредете нарязаните картофи, без да се покриват един с друг. По желание може да намажете картофите с малко масло и да поръсите подправки. Само сол също ще свърши чудесна работа. Сложете ги в микровълновата за 3-5 минути на 700 W. Времетраенето зависи от силата на микровълновата ви. Когато картофките започнат да добиват златист цвят, спрете микровълновата и ги сложете върху кухненска хартия или салфетка. Така чипсът ще стане по-хрупкав. Повторете това с всички картофи. А накрая се насладете на прекрасния резултат в компанията на любими хора.

Добър апетит!