Почина легендата на Холивуд Бърт Рейнолдс


На 82-годишна възраст, почина американската кинолегенда Бърд Рейнолдс

Причината за смъртта му  е сърдечен удар. Той е бил откаран в болница във Флорида, но медиците не са успели да го върнат към живот. Семейството на актьора е било край него на смъртния му одър.

Познат със силното си мъжко присъствие на големия екран, през 70-те години на миналия век Бърт Рейнолдс се превръща в истински секс символ на киното. Най-емблематичните му роли бяха в "Смоуки и Бандитът" "Стриптийз" и "Буги нощи".

Актьорът трябваше да участва в най-новия филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" заедно с Брад Пит, Леонардо Ди Каприо и Марго Роби, чиито снимки текат в момента. От продукцията обявиха, че сцените с него все още не са били заснети.

Легендата на Холивуд от години имаше проблеми със сърцето. През февруари 2010 година той претърпя сериозна хирургическа интервенция, след като при рутинен преглед е установено запушване на артериите. Малко преди това той постъпи в клиника за лечение на зависимости заради пристрастяване към болкоуспокояващи опиати.

Рейнолдс е номиниран за „Оскар“ за най-добър поддържащ актьор за ролята си на Джак Хорнър за „Буги нощи“ от 1997 година. Три пъти е печелил награда "Златен глобус".