По-скъп пръстен, по-бърз развод


Гигантският диамантен пръстен не гарантира, че бракът ви ще бъде здрав като скала, даже напротив. Според ново проучване по-скъпите годежни пръстени вещаят по-скорошен развод.

Онлайн проучване на 3000 мъже показва, че по-голяма част от тези, които са похарчили между 2000 и 4000 долара за пръстен вече са разведени.

За разлика от тях мъжете, които харчат между 500 и 2000 долара са щастливо женени

Статистиката показва, че възможността за развод е с 50% по-голяма, ако пръстенът вие с голям скъпоценен камък. Според проучването "Диамантите са завинаги и други приказки" също така, колкото по-голям е бюджетът за сватбата, толкова по-голяма е вероятността бракът да се провали.

Ако двойките похарчат по-малко от 1500 долара за сватбата си, шансовете им за раздяла са почти нищожни.

Учените не успели да установят защо съществуват тези закономерности. Евтината сватба причинява по-малко стрес как двойката ще се справи с възстановяването на бюджета след големите разходи около сватбата и по този начин първите дни на брака са по-малко напрегнати.

Скъпият пръстен може да окаже нежелан натиск върху брака преди той дори да е започнал. Разточителната сватба може да предразположи хората да живеят по същия скъп начин и в началото на брака си, което може да доведе до финансови проблеми.