Пет идеи какво да си направим от стари рамки


Рамките за снимки са нещо, което всеки притежава в дома си. Но, какво да правим с тях когато ни омръзнат и искаме да ги сменим? Предлагаме ви няколко много практични идеи за рециклиране на рамките и как да им вдъхнете нов смисъл и съществуване.

Ако нямате достатъчно рамки, но идеите ви допаднат, лесно може да се сдобиете с такива от битака или някой антикварен магазин.

Органайзер

От стара рамка за снимка може да си направите чудесен органайзер, в който съхранявате химикалки, очила, сметки и различни важни за ежедневието си неща. Освен много полезен, този органайзер ще бъде чудесен декор за дневната ви. Просто към рамката трябва да сложите няколко парчета плат, които да станат като малки джобчета.

Подноси

Още една чудесна идея за декорация. Просто под стъклото сложете някаква цветна хартия или парче картон и махнете стойката на рамките. Самите тях може да напръскате със спрей в желан от вас тон. Хем стои красиво, хем ще им върху какво да си сложите чашата, книгата и чинийката с кроасан.

Стойка за бижута

Много добра идея да организирате бижутата си. Боядисайте рамката и прикрепете към нея телена мрежа. Зад не сложете парче кадифе. Така обеците ви не само ще са подредени по чифт, но и винаги ще ви е лесно да изберете кои да си сложите, гледайки ги на куп.

Поставка за банята

Тук вече ще ви е нужна рамка от картина. Към нея трябва да се добавят няколко дървени плоскости, които може да си поръчате при дърводелец. Изработката е малко по-сложна, но със сигурност ще ви излезе по -евтино от нов шкаф за банята. Върху получените етажерки може да си сложите свещи за по-голям уют, ароматизатори за въздух и разбира се козметичните ви принадлежности.

Лавици за книги

Нямате място за библиотека или не ви се дават много пари? Със старите рамки може да си направите чудесни лавици, върху които да стоят книгите ви. Просто трябва да ги прикрепите към дървени кутии с дъно. И не забравяйте, че трябва да бъдат добре заковани за стената, за да издържат тежестта.